خانه » وبلاگ » مزایا و مضرات قرص بیوتین

مزایا و مضرات قرص بیوتین

اشتراک گذاری مطلب:
مزایا و مضرات قرص بیوتین

مزایا و مضرات قرص بیوتین در این مقاله از سایت رژیم آنلاین بررسی می‌شوند. قرص بیوتین که با نام قرص ویتامین B7 یا قرص ویتامین H نیز شناخته می‌شود به دلایل مختلفی تجویز و مصرف می‌شود؛ بهتر است بدانید که ویتامین ب 7 (مقاله بررسی ویتامین B7 را برای آشنایی کامل با این ویتامین مطالعه کنید) یک ویتامین محلول در آب است.

بیوتین چیست؟

از آنجایی که بیوتین یک ویتامین محلول در آب است امکان ذخیره در بدن را ندارد و به همین دلیل مصرف روزانه آن از طریق انواع مواد غذایی حاوی این ویتامین و انواع مکمل غذایی (در صورت نیاز و تجویز پزشک) ضروری است.

به طور کلی سلول‌های بدن توانایی سنتز ویتامین B7 یا بیوتین را ندارند اما باکتری‌های موجود در بدن این ویتامین را با استفاده از مواد غذایی مختلف می‌سازند.

ویتامین‌های گروه B به بدن کمک می‌کنند تا کربوهیدرات‌ها یا همان غذاها را به گلوکز یا همان سوخت تبدیل کند و از آن‌ها به عنوان انرژی استفاده کند. از طرفی دیگر این ویتامین‌ها که با نام ویتامین‌های B کمپلکس نیز شناخته می‌شوند به حفظ و تقویت سلامت پوست، مو، ناخن، کبد و چشم کمک می‌کنند و در سوخت و ساز صحیح چربی و پروتئین نیز نقش مهمی دارند.

عملکرد عصبی صحیح، رشد طبیعی جنین و بسیاری از موارد دیگر که مرتبط با سلامت انسان هستند به این ویتامین‌ها وابسته‌اند تا درست اجرا شوند.

نکته‌ای که باید بدانید این است که بهترین زمان برای مصرف بیوتین صبح است زیرا این ویتامین انرژی زا است و مصرف آن در شب باعث ایجاد اختلال در خواب می‌شود.

مزایا و مضرات قرص بیوتین

کاربرد، مزایا و مضرات قرص بیوتین

به جز مواردی که گفتیم جالب است بدانید که کپسول بیوتین به عنوان یک محرک برای رشد مو و به عنوان یک درمان برای ریزش مو، کم پشتی مو و شکنندگی ناخن تجویز می‌شود.

بیوتین به صورت آمپول نیز وجود دارد و در بیشتر موارد برای تقویت سلامت پوست تجویز و تزریق می‌شود (معمولاً یک دوره سه ماهه برای تزریق بیوتین به پوست در نظر گرفته می‌شود).

به طور کلی مزایا و خواص مصرف بیوتین این موارد هستند:

  • کاهش ریزش مو
  • کاهش گلوکز خون
  • کمک به بازیابی چشایی
  • کمک به روند کاهش وزن
  • حلال مشکلات پوست و ناخن
  • تقویت و بهبود عملکرد مغز و اعصاب

حالا که مزایا را گفتیم نوبت به معایب است، مکمل بیوتین پتانسیل زیادی برای ایجاد تداخل دارویی دارد بنابراین اگر احساس می‌کنید کمبود ویتامین B7 دارید یا برای مصرف این مکمل مقاصد دیگری دارید حتماً از یک پزشک متخصص کمک بگیرد.

جهت مشاوره و دریافت رژیم غذایی می‌توانید از سایت رژیم آنلاین که زیر نظر بهترین دکتر تغذیه در کرمانشاه دکتر مونا سالاری نیا مدیریت می‌شود استفاده کنید.

خبر خوب این است که از آنجایی که این ویتامین محلول در آب است و مقدار اضافی آن به همراه ادرار از بدن خارج می‌شود عوارض جانبی خاصی (اگر زیر نظر پزشک مصرف شود!) ندارد. تنها موارد دیده شده عوارض خفیفی از حالت تهوع و مشکلات گوارشی به دلیل مصرف بیش از حد این ویتامین است.

مقدار مجاز مصرف بیوتین روزانه

سنمیزان مورد نیاز
تولد تا 6 ماهگی5 میکروگرم
نوزادان 7 تا 12 ماه6 میکروگرم
کودکان 1-3 سال8 میکروگرم
کودکان 4-8 سال12 میکروگرم
کودکان 9-13 سال20 میکروگرم
نوجوانان 14 تا 18 سال25 میکروگرم
بزرگسالان 19+ سال30 میکروگرم

منبع : healthline.com

×
reservation +